Title: Relearn 2019 curved
Date: 2019-06-07
Category: learning situation
Slug: relearn-2019
lang: nl
event_start: 2019-06-07 10:00
event_end: 2019-06-09 18:00
featured_image: /images/curve.png
Summary: De Relearn editie van 2019 bestaat uit meerdere sessies verspreid over het jaar, die samen een (bezier) curve tussen Amsterdam-Rotterdam-Brussel-Parijs vormen. De sessie in Rotterdam is het eerste controle punt van deze curve.
Voor de Rotterdamse sessie op de Relearn curve stellen we voor om samen een **onderwerpszone** te betreden (•) waar verschillende digitale netwerkpraktijken elkaar kruizen. Deze subject zone in kan tijdens deze sessie meerdere gedaantes aannemen en allerlei kanten op bewegen. Onze specifieke interesse in dit onderwerp is gericht op hoe **publicatie vormen** (••) functioneren binnen/met deze zone.
• Wanneer het gaat over digitale infrastructuur, hosting, servers, online diensten, netwerken en hun technische realiteiten hangen er heel veel vragen in de lucht. Voor deze sessie wilden we niet een enkel vraagstuk uitlichten, maar juist een reeks aan vocabulair, protocollen, technologieën en infrastructuren naast elkaar zetten. We nodigen je uit om deel te nemen aan Relearn en deze *zone* verder op te rekken, te beginnen bij of toewerkend naar:
* digitale inter-afhankelijkheden
* affectieve infrastructuur
* homebrew netwerken
* genetwerkte knopen
* feministische servers
* gefedereerde netwerken
* en-en-netwerken
* digitale autonomie
* transitionele infrastructuren
* digitale zelf-organisaties
* so-en-soevereiniteits netwerken
* buiten-de-cloud denken
* …
•• We zijn nieuwsgierig om te leren van/via publiceer processen. De volgende vormen van publiceren nodigen uit om vanuit een geïntegreerde positie te werken met/aan de onderwerpszone van digitale netwerken. Kunnen we deze bestandstypes als een morfische lens inzetten, om te leren over digitale netwerken? Of kunnen we datgene dat we al kennen over digitale netwerken opnieuw proberen te leren, zoals de naam *relearn* suggereert? Te beginnen bij of toewerkend naar:
* meervoudige readers
* logboeken
* syllabi
* documentatie
* annotaties
* kookboeken
* tutorials
* README's
* error rapporten
* link dumps
* scores
* …
Meerdere sub-trajecten kunnen tijdens dit weekend ontwikkeld worden, zonder dat er een noodzaak bestaat om allemaal hetzelfde pad te nemen of het eens te zijn over vocabulair of geometrie.
De sessie zal plaats vinden in Rotterdam en begint op vrijdag avond (7e) in een publieke setting, gevolgd door twee volle dagen samen *relearnen*.
**vrijdag 7 juni 20:00 - 22:00** (doorlopend, geen vaste starttijd)
Relearn publiek avond programma: *embed yourself into Relearn*
**zaterdag/zondag 8 - 9 juni 10:00 - 18:00**
Relearn sub-zone-trajecten
Als je mee wilt doen aan Relearn, stuur ons dan een mail op [info@varia.zone](mailto:info@varia.zone) met een korte motivatie om je interesse toe te lichten. We zullen met enige regelmaat op inschrijvingen antwoorden, tot **26 mei**.
Onze capaciteiten zijn beperkt, waardoor we maximaal 30 relearners kunnen verwelkomen. Onze voorkeur gaat uit naar deelnemers die de hele sessie mee komen doen (vrijdag avond, zaterdag en zondag). We zullen zorgen voor een dagelijkse *vegetarische lunch* (laat het ons weten als je allergisch bent of speciale dieet voorkeuren hebt). Ook zullen we de traditie van vorige jaren Relearn voortzetten en hard ons best doen om een *hosting netwerk* te organiseren in de stad, om zo iedereen onder te brengen. Laat alsjeblieft weten in je email of je een plek nodig hebt om te slapen in Rotterdam, of hoeveel mensen je thuis zou kunnen hosten tijdens dit weekend.
Als je alleen op vrijdag avond mee wilt doen dan kan dat natuurlijk ook, je hoeft je dan niet in te schrijven, kom gewoon langs! :)
**Practische informatie**
Datum: 7-9 juni 2019
Locatie: Varia - Gouwstraat 3, Rotterdam
**Bronnen & contact**
→ email: info@varia.zone
→ schrijf je in op de Relearn mailinglijst
→ Relearn’s gitlab repository
→ IRC kanaal: #relearn op Freenode
→ Foto's van vorige edities van Relearn kunnen gevonden worden in de gallerie van Constant