Browse Source

'content/2024/trackmanagestore_nl.md' updaten

pull/13/head
pradapony 3 months ago
parent
commit
383e197191
  1. 6
      content/2024/trackmanagestore_nl.md

6
content/2024/trackmanagestore_nl.md

@ -15,10 +15,10 @@ summary: Deze workshop dient als een startpunt voor een bredere discussie over n
**Entree:** Gratis, inclusief koffie/thee<br>
**Locatie :** Varia
Als vervolg op [onze recente wandeling door Charlois](https://varia.zone/en/common-dirt-summer.html), waarin we met behulp van de app Obsidentify de verscheidenheid aan ecologie in het gebied blootlegden, gaan we dieper in op de geschiedenis van dergelijke technologie. Gezien de oorsprong van taxonomie en citizen science, is deze workshop een startpunt voor een bredere discussie over nieuwe technologie die het steeds eenvoudiger en toegankelijker maakt om 'de natuur met één klik vast te leggen'. Tijdens de workshop verkennen we digitale conserveringstechnieken en hun impact, terwijl we overwegen hoe digitale conserveringstechnieken het landschap het landschap van de toekomst kan vormgeven.
Als vervolg op [onze recente wandeling door Charlois](https://varia.zone/en/common-dirt-summer.html), waarin we met behulp van de app Obsidentify de verscheidenheid aan ecologie in het gebied blootlegden, gaan we dieper in op de geschiedenis van dergelijke technologie. Gezien de oorsprong van taxonomie en burgerwetenschap, is deze workshop een startpunt voor een bredere discussie over nieuwe technologie die het steeds eenvoudiger en toegankelijker maakt om 'de natuur met één klik vast te leggen'. Tijdens de workshop verkennen we digitale conserveringstechnieken en hun impact, terwijl we overwegen hoe digitale conserveringstechnieken het landschap van de toekomst kan vormgeven.
'ObsIdentify' is een app die is ontwikkeld om de natuur te helpen behouden door een grote database met informatie over de wereld op te bouwen. Gebruikers maken foto's van de natuur die ze tegenkomen, noteren waar en wanneer ze deze hebben gevonden en uploaden deze naar het platform. Deze gegevens, inclusief locatie-, tijd- en soortidentificatie, dragen bij aan natuurbehoud. Terwijl klimaatverandering snel verandert wat wij als natuurlijk beschouwen, gebruikt ObsIdentify geolocatie, beelden en collaboratieve wetenschap om gelijke tred te houden met deze veranderingen. Tijdens de workshop zullen we gezamenlijk naar voorbeelden in Charlois kijken, en variaties en glitches analyseren die in de app kunnen optreden.
[ObsIdentify](https://observation.org/apps/obsidentify/) is een app die is ontwikkeld om de natuur te helpen behouden door het opbouwen van een grote database met informatie over de wereld. Gebruikers maken foto's van de natuur die ze tegenkomen, noteren waar en wanneer ze deze hebben gevonden, en uploaden deze naar het platform. Deze gegevens, inclusief locatie-, tijd- en soortidentificatie, dragen bij aan het monitoren en beheren van de natuur. Terwijl klimaatverandering snel verandert wat wij als natuurlijk beschouwen, gebruikt ObsIdentify geolocatie, beelden en collaboratieve wetenschap om gelijke tred te houden met deze veranderingen. Tijdens de workshop zullen we gezamenlijk naar voorbeelden in Charlois kijken, en variaties en glitches analyseren die in de app kunnen optreden.
Iedereen is welkom om deel te nemen aan de workshop. Het is handig om de applicatie vooraf te downloaden, maar de introductie zal hier ook de tijd voor bieden. We zullen ook een paar extra apparaten op locatie hebben klaarliggen en moedigen aan om samen te werken tijdens de workshop. Maak je dus geen zorgen als je geen smartphone hebt!
Iedereen is welkom om deel te nemen aan de workshop. Het is handig om de applicatie vooraf te downloaden, maar de introductie zal hier ook de tijd voor bieden. We zullen ook een paar extra apparaten op locatie hebben klaarliggen en moedigen iedereen aan om samen te werken tijdens de workshop. Maak je dus geen zorgen als je geen smartphone hebt!
Methoden voor het digitaliseren van de natuurlijke wereld ontwikkelen zich in een snel tempo, terwijl we ernaar streven te begrijpen wat de toekomst van natuurbehoud zou kunnen zijn. Moderne conserveringsmethoden zijn gebaseerd op eeuwenoude technieken, gemoderniseerd om te voldoen aan de hedendaagse technologische beperkingen. Tijdens de workshop stellen we kritische vragen als: wie is de eigenaar van de data als de burgers het werk doen? Wat is de impact van het vastleggen en analyseren van de wereld om ons heen aan de hand van technologische termen? Samen proberen we ons een meer variabel landschap voor te stellen waar mutaties tussen soorten kunnen optreden, waardoor het ecologische netwerk wordt versterkt in plaats van vernietigd.
Loading…
Cancel
Save