Update 'content/2024/colonial_infrastructures_containerisation_nl.md'

This commit is contained in:
p_p 2024-05-15 21:19:44 +02:00
parent 0c7fa02cba
commit 43bd908e96

View File

@ -11,30 +11,30 @@ featured_image: /images/colonial_infra_containerisation_poster_2k24_smaller.jpg
summary: This worksession intends to be a moment of collective learning, to make tangible invisible colonial mechanisms of hierarchy and oppression that are prevalent in everyday communication technologies, yet often difficult to comprehend. summary: This worksession intends to be a moment of collective learning, to make tangible invisible colonial mechanisms of hierarchy and oppression that are prevalent in everyday communication technologies, yet often difficult to comprehend.
--- ---
**Datum:** Zaterdag, 8 Juni **Datum:** Zaterdag, 8 Juni<br>
**Bij Slecht Weer:** Zondag, 9 Juni **Bij Slecht Weer:** Zondag, 9 Juni<br>
**Tijd:** 10:30 - 15:00 **Tijd:** 10:30 - 15:00<br>
**Beginlocatie:** Varia, Gouwstraat 3 **Beginlocatie:** Varia, Gouwstraat 3<br>
**Eindelocatie:** Seafarers Mission, Admiral Trompstraat 1, Schiedam **Eindelocatie:** Seafarers Mission, Admiral Trompstraat 1, Schiedam<br>
**Deelname:** is beperkt. Om mee te doen, stuur je een e-mail naar info@varia.zone met [colonial infrastructures: fashion] als onderwerp. **Deelname:** is beperkt. Om mee te doen, stuur je een e-mail naar info@varia.zone met [colonial infrastructures: fashion] als onderwerp.
De werksessies van Colonial Infrastructures zijn bedoeld als collectieve leermomenten om onzichtbare koloniale mechanismen van hiërarchie en onderdrukking die gangbaar zijn in alledaagse communicatietechnologieën, maar vaak moeilijk te begrijpen zijn, zichtbaar te maken. Tijdens deze editie fietsen we door een klein deel van de Rotterdamse haven en onderzoeken we vervuiling via de belichaamde benadering van Yeon Sung, en persoonlijke relaties tot onpersoonlijke containerisatie met Czarina Calinawagan. De werksessies van Colonial Infrastructures zijn bedoeld als collectieve leermomenten om onzichtbare koloniale mechanismen van hiërarchie en onderdrukking die gangbaar zijn in alledaagse communicatietechnologieën, maar vaak moeilijk te begrijpen zijn, zichtbaar te maken. Tijdens deze editie fietsen we door een klein deel van de Rotterdamse haven en onderzoeken we vervuiling via de belichaamde benadering van Yeon Sung, en persoonlijke relaties tot onpersoonlijke containerisatie met Czarina Calinawagan.
*"The port is the gateway to the northwest Europe. Everything comes in here from iron ore to coal, from raw materials for the chemical industry to vegetables and fruit, and much more! Along the route, the layers of stacked containers resemble colorful works of art, you will see impressive port areas, and you will unexpectedly find yourself surrounded by lush nature. The Port of Rotterdam is working continuously to improve accessibility and strengthen our position as Europes largest logistical and industrial hub."* *"The port is the gateway to the northwest Europe. Everything comes in here from iron ore to coal, from raw materials for the chemical industry to vegetables and fruit, and much more! Along the route, the layers of stacked containers resemble colorful works of art, you will see impressive port areas, and you will unexpectedly find yourself surrounded by lush nature. The Port of Rotterdam is working continuously to improve accessibility and strengthen our position as Europes largest logistical and industrial hub."*
**Yeon Sung 연성** **Yeon Sung 연성**<br>
Yeon Sung 연성 (zij/haar) is een kunstenaar-onderzoeker gevestigd in Rotterdam en Zuid-Korea. Als kind van een generatie die getraumatiseerd is door de Japanse koloniale bezetting, richt haar artistieke praktijk zich op kritische onderzoek naar de koloniale dynamiek, op het snijvlak van het sociaal-politieke, milieu en technologie, door de lens van niet-menselijke wezens. Door een niet-eurocentrisch verhaal te combineren met DO-IT-YOURSELF (DIY)-tactieken via toegankelijke technologie en lichamelijke betrokkenheid, experimenteert ze met artistieke praktijken als een dekoloniale methode die dominante machtsstructuren uitdaagt en kunst democratiseert voor een publiek van alle economische en sociale klassen. Yeon Sung 연성 (zij/haar) is een kunstenaar-onderzoeker gevestigd in Rotterdam en Zuid-Korea. Als kind van een generatie die getraumatiseerd is door de Japanse koloniale bezetting, richt haar artistieke praktijk zich op kritische onderzoek naar de koloniale dynamiek, op het snijvlak van het sociaal-politieke, milieu en technologie, door de lens van niet-menselijke wezens. Door een niet-eurocentrisch verhaal te combineren met DO-IT-YOURSELF (DIY)-tactieken via toegankelijke technologie en lichamelijke betrokkenheid, experimenteert ze met artistieke praktijken als een dekoloniale methode die dominante machtsstructuren uitdaagt en kunst democratiseert voor een publiek van alle economische en sociale klassen.
**Cycling the Unknown: BYOB (Bring Your Own Bike)** **Cycling the Unknown: BYOB (Bring Your Own Bike)**<br>
*Cycling the Unknown* is een participatieve performanceserie die vervuild weer onderzoekt als een collectief belichaamd fenomeen. In deze fietservaring worden deelnemers uitgenodigd om met hun eigen fietsen door de Rotterdamse haven te trappen en gezamenlijk te verweren onder begeleiding van de kunstenaar. *Cycling the Unknown* is een participatieve performanceserie die vervuild weer onderzoekt als een collectief belichaamd fenomeen. In deze fietservaring worden deelnemers uitgenodigd om met hun eigen fietsen door de Rotterdamse haven te trappen en gezamenlijk te verweren onder begeleiding van de kunstenaar.
**Czarina Calinawagan** **Czarina Calinawagan**<br>
Czarina Calinawagan is een kunstenaar-onderzoeker uit de Filippijnen, die momenteel woonachtig is in Rotterdam. Ze experimenteert met geolocatieve media, mapping en AR als een creatief-reflectief verhalend proces. Ook verkent zij de verhalen en lagen van ruimtes door de ruimtes waarin deze ontstaan te augmenteren. Czarina Calinawagan is een kunstenaar-onderzoeker uit de Filippijnen, die momenteel woonachtig is in Rotterdam. Ze experimenteert met geolocatieve media, mapping en AR als een creatief-reflectief verhalend proces. Ook verkent zij de verhalen en lagen van ruimtes door de ruimtes waarin deze ontstaan te augmenteren.
**Sentimental Archives** **Sentimental Archives**<br>
Sentimental Archives onderzoekt de Rotterdamse haven door de postbrieven, ansichtkaarten en dagboeken van de kunstenaar haar vader te volgen, die in de jaren zeventig en tachtig als Filippijnse zeevarende op containerschepen werkte. Via AR onderzoekt ze verborgen verhalen en onzichtbare arbeid, waarbij ze deze verhalen in lagen combineert om een contrast te creëren tussen de enorme infrastructuur van de haven en intieme herinneringen. Sentimental Archives onderzoekt de Rotterdamse haven door de postbrieven, ansichtkaarten en dagboeken van de kunstenaar haar vader te volgen, die in de jaren zeventig en tachtig als Filippijnse zeevarende op containerschepen werkte. Via AR onderzoekt ze verborgen verhalen en onzichtbare arbeid, waarbij ze deze verhalen in lagen combineert om een contrast te creëren tussen de enorme infrastructuur van de haven en intieme herinneringen.
**Access** **Access**<br>
Om deel te nemen aan de fietstocht moeten deelnemers hun eigen fiets meenemen en maximaal 3 uur comfortabel kunnen fietsen. Er zijn vegetarische snacks om te delen, maar het wordt aangeraden om een lunchpakket en een fles water mee te nemen. We zullen onderweg veel pauzes houden en +/- 12 km fietsen. Voor verdere vragen over de dag kunt u contact opnemen met info@varia.zone. Om deel te nemen aan de fietstocht moeten deelnemers hun eigen fiets meenemen en maximaal 3 uur comfortabel kunnen fietsen. Er zijn vegetarische snacks om te delen, maar het wordt aangeraden om een lunchpakket en een fles water mee te nemen. We zullen onderweg veel pauzes houden en +/- 12 km fietsen. Voor verdere vragen over de dag kunt u contact opnemen met info@varia.zone.
Deze serie valt onder de onderzoekslijn Counter Coloniality van Varia en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Deze serie valt onder de onderzoekslijn Counter Coloniality van Varia en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.